КосовоНасловна

Српска листа: Континуирани напади на имовину српских домаћина имају за циљ прогон Срба

У само два дана две куће српских домаћина у селу Милошево у општини Обилић нашле су се на удар криминалних структура које систематски економски девастирају и физички застрашују Србе широм Косова и Метохије. Нису то обичне крађе, већ етнички мотивисани напади као део ширег плана за прогон српског народа – наводи се у саопштењу Српске листе.

Континуирани напади на имовину српских домаћина широм Косова и Метохије имају за циљ прогон Срба и слање јасне поруке свима који су расељени да не помишљају на повратак на своја вековна огњишта. И није случајно што су ти напади посебно интензивирани у претходне две године од када је на власти режим Аљбина Куртија, који и не скрива спровођење свог политичког програма у коме нема места за Србе који нису спремни да му буду послушници.

Нажалост последњи извештај Европске комисије није на адекватан начин обухватио етнички мотивисане нападе против нашег народа, али и многа друга питања која осликавају угрожен положај српског народа, како у физичком смислу, тако и када је у питању имовина физичких лица али и Српске православне цркве. 

Стотину пута јавно смо апеловали на међународне представнике и организације задужене за мир и безбедност да превентивно делују, осуде нападе… нажалост наилазимо на зид ћутања. То ћутање је уједно јасна порука Србима да су незаштићени, и да осим празних прича на терену није предузет ниједан корак да се напади на Србе спрече, а са друге стране то је индиректно порука екстремистима да су напади на Србе нормална ствар – наводи Српска листа.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон