Косово

Српска листа: Надлежни органи да испитају одговорност Радомировића

Имајући у виду аудио снимак који се појавио у медијима и на друштвеним мрежама, а на коме се може чути више него јасно признање Радоице Радомировића да је његова екипа одговорна за паљење аутомобила на северу Косова и Метохије, тачније аутомобила тадашње заменице нелегалног и нелегитимног градоначелника Хетемија, и тада Радомировићеве сараднице позивамо надлежне институције да хитно ухапсе Радоицу Радомировића и спроведу одговарајући кривични поступак, наводи се у саопштењу Српске листе.

 Ако знамо да косовска полиција није учинила ништа да ухапси одговорне који су користили опијате у радно време у згради општине, поред Куртијевих специјалаца и лажног градоначелника, позивамо међународну заједницу да изврши притисак на косовске институције и процесуира одговорне за недела, за шта су се Куртијеви саборци утркивали да оптуже Српску листу и државу Србију. 

Верујемо да је тај притисак неопходан, посебно јер су неке амбасаде свијевремено осудиле паљевину аутомобила и затражили откривање кажњавање одговорних. Верујемо да тај захтев и даље је на снази. 

Желимо да верујемо да симпатије и подршку коју Радоица Радомировић има од Аљбина Куртија неће спречити надлежне органе да испитају Радомировића и утврде одговорност. Владавина права подразумева да нема недодирљивих и да се закон примењује према свакоме без обзира на симпатије премијера, министара или нешто слично. Грађани Лепосавића, посебно оштећени, морају да знају ко је пироман, ко уништава имовину другиб грађана, и да се одговорни морају казнити и надокнадити штету, наводи се у саопштењу Српске листе.

Извор: Саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон