Косово

Српска листа: Напад Албанца на свештеника СПЦ у Призрену изазива забринутост свих Срба на КиМ

Брутални, срамни, ничим изазван напад Албанца на свештеника Српске православне цркве у Призрену изазива забринутост свих Срба на Косову и Метохији који са посебним пијететом се односе према представницима своје цркве која је увек делила судбину свог народа – наводи се у саопштењу Српске листе.

Очигледно да је Куртијев режим успео да затрује и тај мали део мултикултурног и мултиетничког суживота који се тешком муком градио у периоду наког погрома 2004. године уз невероватну енергију и толеранцију наше епархије и владике Теодосија.

Желели би да верујемо да ће ово остати изолавани инцидент, али у то име позивамо релевантне чиниоце да одговорно лице за овај срамни чин у одговарајућем поступку буде кажњени и тиме послата јасна порука да је насиље неприхватљиво, посебно према недужним људима и верским представницима који настоје да изграде мир и суживот на овим просторима. 

Несумњиво је да овакво насиље пред очима ходочасника има утицај и на све оне који би желели да се врате на Косово и Метохији или посете своје светиње, зато би кажањавање одговорног била једина исправна одлука – наводи се у саопштењу Српске листе.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон