Косово

Српска листа: Наш народ ће остати веран истинским вредностима демократије и права, не пристајући да се сагласимо са сопственим нестанком

Одлука Политичког комитета Парламентарне скупштине Савета Европе у вези са жељом Приштине да буде примљена у чланство те међународне организације јесте награда међународне заједнице Приштини за свакодневни терор над српским народом, брутално физичко и инситуционално малтретирање и обесправљивање српског народа на Косову и Метохији – наводи се у саопштењу Српске листе.

Најциничније је то што се у међународној комуникацији помиње аргумент да ће права српског народа на Косову и Метохији бити боље заштићена уколико Приштина буде примљена у Савет Европе. То, другачије речено. значи да су Аљбин Курти и његов шовинистички режим награђени због тлачења српског народа да би, наводно, у будућности мање и умерније тлачили. 

Док се наши суграђани хапсе по тајним и лажним оптужницама, док се укида динар на Косову и Метохији, нашим домаћинима отима земља незаконитим експропријацијама, док 11 година чекамо на Заједницу српских општина, Приштини се повлађује и излази у сусрет управо зато што постоји подударност интереса Приштине и њених иностраних ментора да се Србима одузму сва права што на крају пута води потпуном егзодусу нашег народа са својих вековних огњишта. Томе свакодневно сведочимо једностраним, насилним потезима Приштине која Србима укида све, док им не укине и право на живот и постојање.

Сада су сви у међународној арени отворили своје карте и показали непринципијелност и пристрасност о чему смо много пута и јавно говорили. Упркос таквим настојањима, наш народ ће остати веран идеалу слободе, истинским вредностима демократије и права, не пристајући да се сагласимо са сопственим нестанком, одолевајући свим притисцима и изазовима, као што смо у нашој страдалној историји много пута сведочили – наводи Српска листа.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон