КосовоНасловна

Српска листа: Нико од међународних представника ни реч због претеће хуманитарне катастрофе у КБЦ Косовска Митровица

Ни више од 4 месеца од како је Европски Савет захтевао да се на северу Косова и Метохије спроведе деескалација антисрпски режим Аљбина Куртија није учинио ништа, и за то не сноси никакву одговорност. Шта више, данас Куртијев режима добија нескривену подршку да прогони Србе – саопштила је Српска листа. 

 Опет је покренут стари наратив да су Срби за све криви, и наравно у том смислу нико од међународних представника не поставља питање како данас опстају Срби у овим нехуманим условима, шта је са ухапшеним Србима који су без икаквих доказа заточени у казаматима широм Косова и Метохије, као ни шта је са случајевима у којима су упуцани Срби и српска деца, зашто су на слободи они који су из службеног ватреног оружја пуцали на Стефана и Милоша у Штрпцу, Срећка Софронијевића, Миљана Делевића, Милана Јовановића, Драгишу Гаљка.. 

 Нико од међународних представника није реч рекао због претеће хуманитарне катастрофе у КБЦ Косовска Митровица нити зашто српске бебе не могу да добију вакцине у 21. веку, или како је могуће да су скоро 20 дана Срби на северу Косова и Метохије гетоизирани, а читав простор и сви становници, од деце и студената па до старих суграђана и болесника, се налазе у затвору. 

Административни прелаз Јариње на путу Косовска Митровица – Рашка је затворен, и тиме је пресечена пупчана врпца која значи живот за Србе на северу Косова и Метохије, онемогућено нормално санбдевање храном, лековима, робом месецима уназад. 

 Очигледно да се недела антисрпског режима Аљбина Куртија брзо заборављају, а они који су по његовој наредби малтретирали и пуцали у Србе проглашавају херојима, и то све пред очима Брисела, али и земаља Квинте, Еулекса, КФОР-а, УНМИК-а, ОЕБС-а…

 Чега се плаше међународни представници, Куртија или Свечле, зашто ћуте и немо посматрају како се свакога дана Срби хапсе, малтретирају, обијају куће и станови, отима имовина… зашто нико не сме да каже да су Куртијеви специјалци на северу направили илегалне базе, и свакога дана их проширују, да се у тим базама налазе искључиво Албанци, у чисто српским срединама… како је могуће да за две године Курти није повукао ниједну антисрпску одлуку ако је међународна заједница заиста искрена у позивима за деескалацију и када ће Еулекс објавити извештај о процесима које прате а у којима су осумњичени Срби, јер нас и даље чуди како је могуће да се наши суграђани месецима држе у притвору без подигнуте оптужнице. 

 Девет година након рата на Косову и Метохији је било довољно да лицемери из међународне заједнице створе и подрже једнострано проглашено Косово, а више од десет година им је мало да формирају Заједницу српских општина!? Делује невероватно, али је нажалост истинито. 

 Након свих ових питања, која ће наравно остати без одговора, поставља се питање како то да нико из српске опозиције никада није реаговао на упуцавање Срба, хапшења без доказа, отимања земље лажном експропријацијом, забране вакцинације и набавке лекова и санитетског материјала, забране избора и референдума… зашто нису ни за један од ових случајева упутили писмо међународним званичницима, и како је могуће да су били тако брзи у састављању писма у коме ће лажима напасти председника Србије Александра Вучића и своју земљу? Одговор је прост, газде су им тако наредиле. 

 Поштовани грађани, наша борба, мирна, политичка и демократска, за останак и опстанак српског народа на Косову и Метохији није престала и не сме престати. То је борба сваког од нас за будућност наших потомака. Ми не тражимо ништа туђе. Околности су никад теже, али то није разлог да одустанемо и под притиском режима Аљбина Куртија и његових ментора одустанемо. Позивамо вас на јединство и саборност. Свесни свих изазова, данас је више него икада пре, јасно да је наша слога наше најјаче оружје, и да одлуком да останемо на својим огњиштима показујемо да жртве свих који су страдали од данас па годинама и деценијама уназад нису биле узалудне – наводи се у саопштењу Српске листе.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон