Косово

Српска листа: Одлука режима Куртија класична отимачина српске земље

Данашња одлука режима Аљбина Куртија није експропријација, већ класична отимачина српске земље у општинама Лепосавић и Зубин Поток и део је систематског терорисања српског народа на Косову и Метохији, и открива јасну намеру да се кроз институционално насиље и репресију Косово и Метохија етнички очисте од Срба, наводи се у саопштењу Српске листе.

Очекујемо да међународна заједница јасно и недвосмислено осуди доношење ове одлуке тј отимање земље од српских домаћина и захтева повраћај у пређашње стање те уклањање нелегалних база са моноетничким параполицијским јединицама. Ова антисрпска одлука и план за прогон Срба се морају зауставити. 

У 21. веку када се питање приватне имовине штити и посебно третира на Косову и Метохији право слободног уживања имовине за Србе не постоји. Симултаним антисрпским одлукама Курти свакога дана чини живот нашем народу тежим, и одговорност је на међународним представницима да такво деловање осуде и спрече, или ће бити подједнако одговорни јер својим нечињењем биће саучесници у Куртијевим неделима, наводи се у саопштењу Српске листе.

Извор: Саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон