Косово

Српска листа: Притисак на српски народ у Сиринићкој жупи и учестали инциденти, директна последица антисрпског наратива Куртијевог режима

Данас око 12 часова лице албанске националности пуцало је из пиштоља у центру села Доња Битиња и поставило венац на кућу Светислава Стојковића. Овај, ничим изазван инцидент изазвао је узнемирење српског народа у општини Штрпце, у којој су и даље свежа сећања на прошлогодишње Бадње вече када је албански припадник Косовских безбедносних снага пуцао и тешко ранио Стефана и Милоша Стојановића – наводи у саопштењу Српска листа.

Имајући у види да за напад на Стефана и Милоша до данас албански припадник КБС није кажњен, данас се догодио нови инцидент у коме срећом нико није повређен, јер се стекао утисак да је оружани или било какав други напад на Србе дозвољен и да за таква дела нема  никакве одговорности. 

Овакав притисак на српски народ у Сиринићкој жупи и учестали инциденти су директна последица антисрпског наратива режима Аљбина Куртија чије институције свакога дана крше права српског народа и тиме дају пример другим есктремистима да могу да се овако понашају према Србима.

Искуство нас учи да косовске институције, као и до сада, неће ништа учинити против овог нападача, зато захтевамо од Еулекса и КФОР, као међународних организација задужених за мир и безбедност на овим просторима, да у складу са својим мандатима превентивно делују и спрече наставак прогона и малтретирања српског народа. Време за саопштења је прошло, потребне су нам јасне и правовремене акције које ће спречити егзодус српског народа – наводи Српска листа.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон