Косово

Српска листа: Противправно и неосновано одузет дом и кров над главом од деце Милана Радоичића са циљем да се и они протерају са КиМ

Данас је у Косовској Митровици, на основу наредбе Аљбина Куртија, са циљем додатне ескалације, противправно и неосновано одузет дом и кров над главом од деце Милана Радоичића са циљем да се и они протерају и иселе са Косова и Метохије, али и да се сви Срби застраше и да им се пошаље порука да им овде нема места – наводи се у саопштењу Српске листе.

Тамо где су ови честити дечаци одрастали и ишли у школу са својим вршњацима, планирали будућност и имали снове сада Куртијеви специјалци са дугим цевима без икаквог основа упадају и отимају њихов дом. 

Ово је  класичан етнички мотивисан прогон малолетника само зато што су деца Србина који не пристаје на Куртијев зулум, а то је уједно наставак исељавања Срба са Косова и Метохије под притиском режима у Приштини уз благонаклон став неких међународних представника.

Угњетавање малолетне деце на тлу Европе у 21. веку је најбољи доказ антисрпске политике режима у Приштини који чини све да Срби нестану са својих вековних огњишта, да свако ко има кичму и ко не сагиње главу пред Куртијем буде протеран са ових простора, а у тој намери нису поштеђена чак ни деца. 

У име Српске листе и читавог српског народа питамо се да ли је притисак на исељавање Срба и српске деце постала нормална ствар и европска вредност 21. века? Да ли је кривица сваког од нас зато што је Србин, а то сасвим довољан основ за угњетавање и протеривање са ових простора? Да ли су међународни представници свесни да су ћутањем постали очигледни саучесници у протеривању Срба? – наглашава Српска листа.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон