ВестиКосово

Српска листа: Тражимо од Приштине да распише изборе на северу КиМ

Председник Српске листе Горан Ракић упутио је позив властима у Приштини да што пре распишу изборе за нове градоначелнике и скупштине општина на северу КиМ, уз поруку да су спремни да на њима учествују.

„Лопта сада у дворишту Приштине“ ,  поручио је Ракић  на конференцији за медије.

„Потребно је да ови лажни, нелегални и нелегитимну градоначелници и одборници који већ месецима малтретирају наше грађане хитно поднесу оставке и оду, да изађу из наших зграда, јер они нису представници нашег народа. Њихова једина сврха је малтретирање наших грађана“, навео је Ракић. 

Председник Српске листе је скренуо пажњу да је живот сваким даном све тежи за српски народ, а да су притисци на Србе, али и на Србију незапамћени.

„Куртијев режим не престаје да кршећи договоре, законе, и сва права српског народа застрашује српски народ. Ми морамо да будемо јединствени и сложни, и да у овим немогућим условима покушамо да будемо кројачи своје судбине и заштитимо народ“, рекао је Ракић.

Он је истакао да је Српска листа политичке одлуке увек доносила у интересу грађана,без обзира јесу ли оне популарне или нису.

Ракић је нагласио да су политичке одлуке су увек доносили у координацији са Београдом.

„Зато ћемо и овог пута ћемо послушати савет председника Вучића и данас шаљемо поруку да смо спремни да учествујемо на изборима на северу Косова и Метохије, и тиме подстакнемо политички процес и дијалог који би довео до испуњења наших услова које смо више пута до сада истицали. Зато тражимо од Приштине да у најкраћем року распише ванредне локалне изборе за градоначелнике и одборнике у све четири општине на северу Косова и Метохије“, навео је Ракић. 

Подсетио је да су повлачењем из приштинских институција успели да скрену пожању светске јавности да Косово није решено питање, да српски народ пати и да је потребно да се формира Заједница српских општина. 

„Курти на северу под плаштом експропријације врши прогон нашег народ и отимање наше земље. Он под појмом борбе против криминала пошаље специјалце да пуцају и хапсе наш народ и да их одводе у приштинске казамате“, рекао је Ракић и позивамо грађане на саборности, јединство и слогу, уз поруку да је „српски народ је свој на своме и из ове тешке ситуације ће изаћи као победник“, истакао је Ракић.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон