LokalneNaslovna

Kompanija Vodovod Priština saopštila da voda sa jezera Badovac nije ni za piće ni za kuvanje

Regionalna kompanija Vodovod Priština obaveštava javnost da je u izvoru vode na jezeru Badovac došlo do povećanja prisustva metala mangana te da se na osnovu preporuke Instituta za javno zdravlje Kosova voda sa Badovačkog jezera ne preporučuje stanovništvu ni za piće za kuvanje.

Laboratorije Centra za vode pri Institutu za javno zdravlje uradile su fizičko-hemijske analize uzoraka vode iz vode proizvedene u Fabrici koja se napaja iz akumulacije Badovac čiji su rezultati pokazali povećano prisustvo mangana.

„Pošto smo imali ovakvu situaciju, u popodnevnim časovima smo počeli da puštamo velike količine vode u primarnu mrežu (glavne linije) kako bismo što više prali linije i smanjili prisustvo mangana. Područja pogođena snabdevanjem Badovčkog jezera su između ostalih: Gračanica, sela Gračanica koja se vodom snabdevaju sa jezera Badovac, sela koje snabdeva u regionu  Lipljana, Ajvalija u celini, naselje Veternik kao i sve druga naselja koja gravitiraju Gračanica – Priština” navodi Regionalna kompanija Vodovod Priština u saopštenju.

Izvor: Opština Gračanica

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button