ЛокалнеНасловна

Компанија Водовод Приштина саопштила да вода са језера Бадовац није ни за пиће ни за кување

Регионална компанија Водовод Приштина обавештава јавност да је у извору воде на језеру Бадовац дошло до повећања присуства метала мангана те да се на основу препоруке Института за јавно здравље Косова вода са Бадовачког језера не препоручује становништву ни за пиће за кување.

Лабораторије Центра за воде при Институту за јавно здравље урадиле су физичко-хемијске анализе узорака воде из воде произведене у Фабрици која се напаја из акумулације Бадовац чији су резултати показали повећано присуство мангана.

„Пошто смо имали овакву ситуацију, у поподневним часовима смо почели да пуштамо велике количине воде у примарну мрежу (главне линије) како бисмо што више прали линије и смањили присуство мангана. Подручја погођена снабдевањем Бадовчког језера су између осталих: Грачаница, села Грачаница која се водом снабдевају са језера Бадовац, села које снабдева у региону  Липљана, Ајвалија у целини, насеље Ветерник као и све друга насеља која гравитирају Грачаница – Приштина” наводи Регионална компанија Водовод Приштина у саопштењу.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон