Спорт

Српски кошаркашки клубови са Косова успешни у сезони 2023/24

Српски кошаркашки клубови са Косова, упркос чињеници да своје утакмице као домаћини играју ван територије Косова због забране од стране Приштине, у протеклој сезони остварили су више него одличне резултате.

Сениорски клуб „Трепча“ је заузео прво место у плеј аут регионалној лиги, а у истом такмичењу КК „Центар“ је заузео треће место у својој првој сезони такмичења у сениорској конкуренцији.

У категорији кадета КК „Копаоник“ из Лепосавића је убедљиво заузео прво место у регионалној кадетској лиги.

У категорији пионира КК „Трепча“ је заузела убедљиво прво место у квалитетној регионалној лиги за пионире, а у категорији млађих пионира КК „Трепча“ је заузела друго место, а КК „Копаоник“ треће место у квалитерној регионалној лиги за млађе пионире.

Наше једине две женске екипе ЖКК „Трепча“ и ЖКК „Звечан“ заузеле су последња два места у Првој женској регионалној лиги југ, али с обзиром на све већи број кошаркашица, из Кошаркашког савеза се надају бољим резултатима.

„У име Кошаркашког савеза Косова и Метохије најискреније им честитамо и уједно се захваљујемо свима који су помогли да се до овог резултата дође. Пре свих ту мислим на Канцеларију за Косово и Метохију, Спрортски савез Косова и Метохије, Кошаркашки савез Србије као и на све привремене органе локалних самоуправа на северу Косова и Метохије“, наводи се у саопштењу Кошаркашког савеза КиМ.

Извор: Косово онлајн

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон