КултураНасловна

Штрпце: Хуманитарна представа за помоћ Ненаду Јанићевићу

Ансамбл Народног позоришта „Приштина“ одиграо је синоћ у Дому културе “Свети Сава” у Штрпцу представу “Женидба” по тексту Николаја Гогоља, у режији Милана Караџића, а сав приход од продаје улазница дониран је у хуманитарне сврхе за Ненада Јанићевића из села Готовуша код Штрпца, коме је новац потребан за трансплантацију бубрега.

Мештани Штрпца су још једном показали хуманост и испунили до последњег места салу Дома културе “Свети Сава“ и на тај начин помогли свом суграђанину.

Глумица Јелена Орловић, која је играла у представи, истиче да јој је увек изузетно драго кад наступа у Штрпцу, поготово овог пута, због тога што је представа била хуманитарног карактера.

„Ми смо увек овако лепо прихваћени и увек лепо дочекани када дођемо овде и ова сцена нам није непозната и ова публика нам није непозната. Ја кроз овај рад у приштинском позоришту сам стекла много пријатеља овде из Штрпца и Готовуше и то ми је много драго али вечерас је било посебно, јер је сала била овако пуна и да су се људи одазвали за нашег Ненада и то је главни утисак који носим одавде“ рекла је Орловић.

Глумац Милан Васић, чија је и идеја била да ова представа буде хуманитарног карактера, истиче да му је веома драго што су се и његове колеге сложиле са тим и  и да је срећан је што је сала била попуњена до последњег места.

Он је такође одржао и хуманитарни концерт овим поводом и организовао лицитацију за дрес нашег кошаркаша Богдана Богдановића, са циљем циљу да се помогне Ненаду Јанићијевићу да што пре оде на трансплантацију бубрега.

„Ја сам само наставио оно што сам почео, срећан сам што је и позориште као моја друга кућа видело шта радим и што желе да помогну и стварно ми је драго. Они су мене звали и питали јел можемо да играмо хуманитарну представу. Очекивао сам пуну салу, srcе ми је пуно, драго ми је да су људи хумани“, истиче Васић.

Ненад Јанићевић из Готовуше коме је новчана помоћ потребна за трансплантацију бубрега, захвалио је, како глумцима Народног позоришта „Приштина“, тако и публици која је дошла у великом броју и истакао да је му је још мало новчане помоћи потребно до циља.

„Вечерас је било феноменално, хвала свима што су хтели да помогну и што су дошли овде да присуствују овој хуманитарној вечери“, рекао је Јанићевић.

Представа „Женидба“ биће данас изведена јубиларни 50. пут у Дому културе у Грачаници.

Извор: Косово Онлајн

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон