ДруштвоКосовоНасловна

Студенти ФУ за Лену Јовановић: Продајна хуманитарна изложба вечерас у Звечану

Представа “Рапсодија” играчке групе „Уна Сага Сербика“, биће одржана вечерас у Дому културе Трепча у Звечану, са почетком у 20 часова.

У холу Дома културе “Трепча”, два сата пре представе од 18 часова, студенти ФУ ће одржати продајну изложбу уметничких радова  хуманитарног карактера. Прикупљена средства биће донирана за лечење мале Лене Јовановић.

Концерт се изводи у оквиру програма обележавања 50 година рада Факултета уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

„Ово је права прилика, иако смо о томе дуго размишљали. Искористићемо тренутак одржавања представе ансамбла“Уна сега Сербика“ поводом 50 година  нашег факултета и надамо се да ћемо успети да на један леп начин помогнемо једном младом бићу“, рекао је за Радио Косовска Митровица Стефан Бошкоћевић, студент факултета уметности на одсеку за вајарство и графички дизајн.

Међу изложеним радовима биће цртежи, графике и слике. Анђела Ранковић, студенткиња овог факултета на одсеку вајарство, каже да су то  квалитетни радови који ће се продавати по симболичним ценама али сви који су заинтересовани могу да издвоје и више новца према својим могућностима.

„Постоји традиција одржавања оваквих догађаја и овим смо хтели да још једном покажемо хуманост на делу и да ову календарску годину завршимо на најлепши могући начин“, рекао је Бошкоћевић.

Обоје су млади људи који су креативни, и како кажу поред студирања постижу да се баве и другим стварима као што је ова организација хуманитарне изложбе. Стефан успева да студира два смера факултета уметности паралелно а Анђела каже да је у припреми прва самостална изложба.

„То су радови који су настали током студирања на факултету али на нашу иницијативу. Тако да ће Стефан имати прву изложбу у Београду 14.маја а ја пре тога априла месеца у галерији ПКЦ “Акваријус“. Стижемо и те како да радимо и за себе ван факултета, добро смо се саживели и са вајарским материјалима и са целом нашом класом која је као породица“, закључује Анђела Ранковић.

Обоје сматрају да је најбитниа организација и да има довољно времена за све поред наставе уколико то желимо. Ову годину која је готово за нама виде као изузетно успешну на пољу образовања и рада.

Извор: Радио Косовска Митровица

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон