ВестиНасловна

Тајић из Грачанице: Србија је увек била уз свој народ на КиМ и увек ће бити

Заменик директора Канцеларије за КиМ , Борислав Тајић присуствује на поноћној Васкршњој литургији у Грачаници.

Тајић је у име Канцеларије за Косово и Метохију честитао је из Грачанице патријарху Порфирију, свештенству и монаштву Епархије рашко-призренсе, српском народу на КиМ најрадоснији хришћански празник Васкрс.

„Србија је увек била на КиМ и увек ће бити са својим народом ,ма где год био било ко од нас који то поносно носи као део свог бића и битства,сложни и јединствени учинићемо све кроз институције државе Србије са сваког радног места,где год да се налазимо из поштовања себе и свог идентитета да тако буде и остане. Ничим се не може забранити ,а најмање директору Канцеларије за КиМ, Петру Петковићу и било коме, а поготову не када је разлог да се буде тамо где припадамо, тамо где су наше цркве и народ, где су наши корени и огњишта. Овде где ја наша вера и која нас води начелима љубави, братољубља и човекољубља пружамо руке упућене свима, који на тим основама желе сарадњу и договор међу људима и народима, али и учи трпљењу и страдању и када нас протерују, затварају лажно оптужују , понижавају, бришу, газе и руше наша обележја светиње, дома, цркава и гробаља у тешким временима као што је ово и мноштво и моћ јаких диктирају своја правила , такви упућени и ослоњени на истину и правду плаћамо скупо цену нашег опстанка. Свештена и пророчка реч коју овде чујемо нам поручује, ако јесу у сили и много их има опет ће и проћи.Страдање наше за ове идеале, тиме се не завршава , наставља се васкрсењем као пуно пута као историју нашег постојања на овим просторима слави се васкрсењем , слави се победа живота над смрћу и наставља се у добру и спасу као награди, Ваистину Васкрсе!“, истако је Тајић.

Директору Канцеларије за КиМ , др Петру Петковићу посета Косову од стране Приштине је забрањена.

Петковић је за Васкрс требао да присуствује поноћној литургији у манастиру Високи Дечани, а да на Васкршње јутро присуствује служби у манастиру Грачаница, а потом и сусрету и куцању јајима са најмлађима у манастиру Драганац.

Свету литургију у препуном манастиру Грачаница служи Владика Теодосије са свештенством Рашко-призренске епархије.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон