КосовоНасловна

Традиционални Божићни конвој француске хуманитарне организације “Солидарност за Косово”, који је стигао 26. децембра у Грачаницу, завршио се данас у Новом Брду

У претходних седам дана волонтери су поделили 10 тона хуманитарне помоћи састављене од школског прибора и играчака за децу, нових шпорета на дрва и струју као и кућни намештај намењен социјално-угроженим породицама, саопштила је та организација.

Француски хуманитарци посетили су укупно 18 села у Косовском Поморављу, Новобрдском крају, као и у Метохији и на централном Косову.

“Већ 19 година, присутни смо за време божићних и новогодишњих празника на КиМ, уз Србе који живе изоловано и усамљено у енклавама. Ова година је ипак другачија, јер влада велика напетост на терену и осећа се у разговорима са мештанима велика забринутост, а понекад и страх. У таквим условима је наша помоћ још потребнија јер она представља моралну подршку и испружену руку солидарности”, изјавио је Арно Гујон, оснивач хуманитарне организације “Солидарност за Косово”.

Ово је 51. конвој који је стигао на КиМ од 2005. године када је у Француској основана хуманитарна организација “Солидарност за Косово”, додаје се у саопштењу.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон