Косово

Тужилаштво о упаду у српску амбуланту у Приштини: Сумња се да пружају нелегалне медицинске услуге

Основно тужилаштво у Приштини и косовска полиција потврдили су упад на објекат у центру Приштине, који су преостали Срби користили као амбуланту. Према заједничком саопштењу, наводи се да се у овој установи наводно нуде илегалне медицинске услуге, преноси теве1.инфо.
„Основно тужилаштво у Приштини обавештава јавност да се под руководством државног тужиоца у координацији са Косовском полицијом, Дирекцијом за регионалне истраге у Приштини, спроводи рација у објекту у центру Приштине. Сумња се да се у овој установи нуде нелегалне медицинске услуге”, наводи се у саопштењу.

Акција је почела у среду поподне. Полиција је одвела српско медицинско особље у полицијску станицу која је у истој згради у којој је и амбуланта.

Испред се налазило и једно санитетско возило са ознакама БГ, које је преусмерено ка паркингу МУП-а.

Како преноси РТС, ради се о простору у којем је до јуна 1999. године била филијала Комерцијалне банке, а онда седиште невладине организације Центар за мир и толеранцију, и импровизована амбуланта која ради као одељење Дома здравља Приштина са привременим седиштем у Грачаници по систему Владе Србије.


Извор: Косово Онлине

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон