KulturaLokalneNaslovna

U Domu kulture u Gračanici premijerno izvedena predstava „Pepeljuga u zemlji čuda“

U prepunoj velikoj sali Doma kulture u Gračanici glumci amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ premijerno su izveli predstavu pod nazivom „Pepeljuga u zemlji čuda“ koju je režirala Jelena Đorđević, dugogodišnji saradnik ovog dečijeg pozorišta.

„Ovo je drugi put da radim sa decom akademskog pozorišta, svaki susret sa njima je za mene neki novi izazov koji mene obogati kao glumca, pošto je moja primarna delatnost gluma pa tek onda režija. Koliko god se trudim da njima prenesem znanje, da ih upoznam sa tim šta je gluma, kako izgleda glumački posao, da ih naučim i onim stvarima koje se dešavaju iza kulisa ne samo napred, oni su bili marljivi, ja sam ih shvatila ozbiljno kao studente glume, a ne kao decu koja se bave amaterski ovim poslom“ , rekla je Jelena Đorđević, režiser predstave.

Aleksandar Gudžić ispred amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ istakao je da kroz ovakav način promovišu elitnu kulturu i elitnu umetnost, a pozorišta umetnost to svakako jeste.

„Već od 20 do 22 oktobra snimaće film „Bonton“ u bioskopima, taj film biće prikazan u 53 bioskopa u Srbiji, muziku za taj film radi Marko Kon i to će biti fantastična reklama, ne samo za dramsku grupu Doma kulture Gračanica, već i za Gračanicu i za Kosovo i Metohiju uopšte. Mislim da je dramska grupa Doma kulture Gračanica potvrda da sredine sa daleko manjom infrastrukturom i logistikom mogu postići zapažene i kvalitetne rezultate“ , zaključio je Gudžić.

Mesec dana ozbiljnog rada na predstavi itekako se vidi na sceni, mladi glumci sa centralnog Kosova su sigurno vladali svojim ulogama, zadovoljstvo je bilo obostrano.

„Predstavu smo spremali mesec dana, imali smo probe svakog dana, nije bilo uopšte naporno, svakog dana malo, po malo, sve smo to lepo spremili i stigli do premijere“ , rekla je Tijana Petrović, glumica.

Pokrovitelji predstave „Pepeljuga u zemlji čuda“ koja će uskoro biti izvedena u Subotici i Novom Sadu, jesu Ministarstvo kulture i informisanja i Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button