КултураЛокалнеНасловна

У Дому културе у Грачаници премијерно изведена представа „Пепељуга у земљи чуда“

У препуној великој сали Дома културе у Грачаници глумци аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ премијерно су извели представу под називом „Пепељуга у земљи чуда“ коју је режирала Јелена Ђорђевић, дугогодишњи сарадник овог дечијег позоришта.

„Ово је други пут да радим са децом академског позоришта, сваки сусрет са њима је за мене неки нови изазов који мене обогати као глумца, пошто је моја примарна делатност глума па тек онда режија. Колико год се трудим да њима пренесем знање, да их упознам са тим шта је глума, како изгледа глумачки посао, да их научим и оним стварима које се дешавају иза кулиса не само напред, они су били марљиви, ја сам их схватила озбиљно као студенте глуме, а не као децу која се баве аматерски овим послом“ , рекла је Јелена Ђорђевић, режисер представе.

Александар Гуџић испред аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ истакао је да кроз овакав начин промовишу елитну културу и елитну уметност, а позоришта уметност то свакако јесте.

„Већ од 20 до 22 октобра снимаће филм „Бонтон“ у биоскопима, тај филм биће приказан у 53 биоскопа у Србији, музику за тај филм ради Марко Кон и то ће бити фантастична реклама, не само за драмску групу Дома културе Грачаница, већ и за Грачаницу и за Косово и Метохију уопште. Мислим да је драмска група Дома културе Грачаница потврда да средине са далеко мањом инфраструктуром и логистиком могу постићи запажене и квалитетне резултате“ , закључио је Гуџић.

Месец дана озбиљног рада на представи итекако се види на сцени, млади глумци са централног Косова су сигурно владали својим улогама, задовољство је било обострано.

„Представу смо спремали месец дана, имали смо пробе сваког дана, није било уопште напорно, сваког дана мало, по мало, све смо то лепо спремили и стигли до премијере“ , рекла је Тијана Петровић, глумица.

Покровитељи представе „Пепељуга у земљи чуда“ која ће ускоро бити изведена у Суботици и Новом Саду, јесу Министарство културе и информисања и Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон