ВестиНасловнаСрбија

Висока делегација КП Кине у посети Србији, дочекао их је Петар Петковић

Члан Председништва Српске напредне странке и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић дочекао је на аеродрому “Никола Тесла” високу делегацију Комунистичке партије Кине коју предводи Јин Ли, члан Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Кине и Секретар градског комитета Пекинга. 

Висока делегација Комунистичке партије Кине је на позив Српске напредне странке у тродневној посети Србији.

Петковић је кинеским пријатељима пожелео срдачну добродошлицу.

„Драги пријатељу Лин Ји, добро дошао у Србију! Ми смо прави и искрени челични пријатељи!

Велико ми је задовољство да могу да Вас дочекам у име нашег председника Александра Вучића и наше Српске напредне странке.

Као што ви осећате љубав када долазите овде у Републику Србију, тако и ми осећамо љубав и пријатељство када долазимо у Народну Републику Кину.

Посебно ми је драго да вас дочекам као високог функционера КПК и Народне Републике Кине и то у тренутку када смо подигли ниво односа наше две државе на још виши ниво, ниво заједничке будућности.

Ми смо поносни на наше пријатељство јер смо прва држава у Европи која је достигла тај ниво односа са Кином.

Као што Кина подржава целовитост Србије, тако и ми свим srcем подржавамо политику једне Кине и мирољубиву политику њеног руководства за изградњу заједничке будућности читавог човечанства“, рекао је Петковић.

Пријатељима из Кине је на кинеском језику добродошлицу пожелела чланица КУД-а Копаоник из Лепосавића Магдалена Миливојевић.

Чланови КУД-а су извели две нумере, Ово је Србија и Косово је srcе Србије, од којих је прва била по жељи гостију из Кине.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон