КосовоКултураНасловна

У Грачаници је одржана 55. смотра рецитатора основних и средњих школа централног Косова

И ове године Културно просветна заједница организовала је смотру рецитатора која је један од најзначанијих и најмногобројнијих манифестација која окупља љубитеље поезија.

,,Једна од најлепших манифестација коју организује Културно просветна заједница овде на овим просторима односно у Грачаници,одржава се по 55 пут под слоганом ,, Песниче народа мог „. Ми са задовољством чекамо увек март и април месец где нам долази веома велики број ученика, деце у ствари која су заинтересована и која негују поетску реч односно поетска остварења. Радује нас то што је углавном то поезија коју они бирају уствари то су ствараоци са простора Србије па можемо рећи и са Косова и Метохије. Ове године ће ова манифестација бити одржана у Ваљеву,по традицији и она ће бити одржана маја месеца “ рекао је Ратко Поповић секретар Културно просветне заједнице КиМ.

Смотра рецитатора окупила је децу из основних и средњих школа коју су за ово такмичење припремали професори српског језика и књижевности.

,, Једна изузетно лепа манифестација неговања лепе речи, лепог казивања, лепе поезије, дакле прави празник у Грачаници на општинској смотри рецитатора, имамо такмичаре из нижих, средњих и старијих узраста “ каже Ана Костић професорица српског језика и књижевности.

,, Ово заиста и јесте једна лепа манифестација која се традиционално одржава сваке године у организацији Културно просветне заједнице, посебно за нас љубитеље поезије, за љубитеље писане речи, а свакако је и моменат када наши млади таленти значи ученици и основних и средњих школа имају могућност да се истакну на најбољи могући начин својом интерпретацијом “ истакла је Радмила Миљковић, професорица српског језика и књижевности.

Најбољи на смотри рецитатора од првог до четвртог, као и од петог до осмог разреда и као и у категорији средњих школа представљаће нашу средину на такмичењу које ће бити одржано у Ваљеву.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон