КултураЛокалне

У Грачаници сутра промоција зборника “Од срца до срца, Млади писци Косова и Метохије”

Дом културе „Грачаница“, поводом обележавања Светског дана поезије организује промоцију зборника „Од srcа до srcа, Млади писци Косова и Метохије“. Промоција зборника одржаће се у Дому културе „Грачаница, у четвртак, 21. марта са почетком у 12 часова.

Дан након почетка пролећа, славимо и Светски дан поезије, чија је сврха промоција читања стихова, писања и објављивања поезије широм света. Ово је дан када славимо поезију, и идеалан дан за наше младе писце, чији је зборник коначно угледао светлост дана. Циљ ове промоције је да се младим људима који стварају књижевна дела пружи подршка и да њихова поезија буде видљива у свету књижевности.

Косово и Метохија је  успевало да одолева страдању, тешким временима и свим дугогодишњим ограничењима кретања и мишљења. Упркос томе, овде на овим просторима  су се изнедрили многи  познати  песници, сликари, вајари, али и многи други талентовани ствараоци. Овај зборник  представља не само књижевни рад, већ и одраз духа времена, снага која нас покреће и интроспекцију која осветљава најдубље ћошкове наших душа. Овај зборник  је огледало Косова и Метохије, у  чијем се одразу можемо и сами огледати.

Песници чије се песме налазе у зборнику су: Бехара Максути (Гора), Милош Филић 

(Косовска Каменица), Стефан Филиповић  (Преоце), Милица Илић ( Грачаница),

Анабела Андрић (Племетина),  Анастасија Костић  (Грачаница) и Александра Михајловић (Звечан).

На промоцији зборника учествују:

Жарко Миленковић, књижевни критичар,

Љубица Вуцић, приређивач зборника и

Млади писци Косова и Метохије

Модератор: Александар Гуџић

Извор: Саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон