КосовоЛокалнеНасловна

У храму Светог Николе у Приштини одржана манифестација „Чувари традиције“

Накох свете литургије у храму Светог Николе,  коју је служио приштински парох Станиша Арсић, по први пут Удружење жена „Традицијом кроз векове“ одржало је манифестацију „Чувари традиције“.

„Циљ ове организације јесте очување наше породице, нашег постојања на овим просторима. Ово су храбре мајке и баке. Драго ми је што сте данас овде и што сте дали подршку нашем Удружењу“, рекла је Данијела Симоновић, председница Удружења жена „Традицијом кроз векове“.

„Не заборавите да су многи од вас овде крштени, венчани и славили своју славу. Захваљујем се на овој дивној посети и Данијели и њеним пратиљама на овој дивној манифестацији.  Надам се да ћемо наставити овако да се окупљамо“, рекао је Станиша Арсић, приштински парох.

Представљена је и певачка група „Косовке“ , али и разне рукотворине, стара традицијонална јела и оно по чему се истиче ово Удружење, а то су славски колач и остали обредни хлебови.

„Велика љубав за ручним радовима и том традицијом. Трудимо се да очувамо традицију у сваком погледу и у обичајикма и у храни“, казала је чланица Удружења Надица Јоргић.

„Надамо се, а и потрудићемо се да ће ово постане традиција за све нас. Позивамо све генерације да се придруже овој нашој косовској групи и да представљамо наше Косово и традицију нашег народа“, истакла је Богданка Мирић, чланица певачке групе „Косовке“.

На крају манифестације испред Храма у Приштини одиграно је српско коло са песмом „Оро се вије крај манастира“.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон