КосовоНасловна

У КБЦ Косовска Митровица стигао први камион са лековима из централне Србије

Први камион са лековима и медицинским материјалом, који је пре недељу дана послат из централне Србије на КиМ,  пристигао је данас  у Клиничко-болнички центар Косовска Митровица. 

На КиМ су пре неколико дана стигла три шлепера инфузионих раствора и лекова неопходних за КБЦ Косовска Митровица и друге установе на Косову и Метохији које функционишу у здравственом систему Министарства здравља Србије, и то је прва пошиљка после две године и три месеца, након велике дипломатске активности Београда да се превазиђу административне препреке које је наметнула Приштина. 

Начелница болничке апотеке у КБЦ Косовска Митровица, специјалиста фармације, магистар Драгана Пајовић, рекла је да је у У 17 часова у КБЦ Косовска Митровица стигао  први шлепер са инфузионим растворима намењеним за лечење пацијената.  

„Очекујемо да у року од сат времена стигне и други шлепер у ком се налазе неопходни лекови, антибиотици, анестетици, аналгетици и остали лекови који су нама преко потребни за лечење пацијената“, изјавила је Пајовић.

Шлепери са медикаментима су првобитно послати на Царински терминал у Приштини, да би данас, током поподнева пристигли у КБЦ Косовска Митровица.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон