КосовоЛокалнеНасловнаПравославље

У ОШ „Свети Сава“ у Сушици обележен Савиндан

У Основној школи Свети Сава у  Сушици резањем славског колача и пригодним културно уметничким програмом обележена је школска слава Свети Сава.

Резањем славског колача и пригодним програмом који су припремили ученици и наставници школе, у Основној школи Свети Сава у Сушици традиционално је обележена школска слава. Поред свештеника, директора школе и наставног особља, приредби су присуствовали и бројни мештани Сушице и Новог Бадовца. Овогодишњи колачар Дејан Јевтић из Сушице предао је колач колачару за наредну годину Мирославу Јевтићу, такође из овог места.

„Свети Сава се обележава традиционално уз колач, свећу, вино и пшеницу. Уз ту молитву коју тражимо од Господа, молимо Саву да моли Господа за нас. Данас је било помешаних емоција, а ово је прилика да се сећамо и неких предходних периода. Јако је леп осећај“, каже Марко Симић, члан Локалног савета Сушице.

Овогодишњи програм за обележавање Дана Светог Саве био је нешто другачији него претходних година, због опште познатих догађаја, а песме и рецитације које су припремили ученици никога нису оставиле равнодушним.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон