ВестиКосовоНасловна

У селу Одановце код Косовске Каменице изгорела штала породице Миленковић

Синоћ је у селу Одановце код Косовске Каменице изгорела штала породице Миленковић, а будући да у објекту није било електричних инсталација, сумња се да је пожар изазван људским фактором, као наставак притисака и застрашивања Срба на Косову у Метохији, који су интензивирани након последње одлуке Аљбина Куртија да укине српски динар у покрајини, саопштила је Канцеларија за КиМ.

У саопштењу се наводи да је изгорео кров и хиљаду бала сена, а од ватре је спасена стока и трактор.

“Осим што је четворочланој породици Миленковић нанета материјална штета, свим Србима Косовскопоморавског округа је на овај начин поручено да су непожељни”, истиче Канцеларија за КиМ.

Представници Канцеларије за КиМ на терену обишли су породицу Миленковић и поручили да ће помоћи да се штета санира. 

“У већински албанском селу Одановце живи десетак српских породица, а недавно је једном од Срба запаљен аутомобил. Сведоци смо да на Косову и Метохији из дана у дан институционално насиље, уведено од стране Аљбина Куртија, прераста у физички линч, са циљем да се Србима створе потпуно немогући услови за живот и опстанак у нашој јужној покрајини. Када политичке структуре манифестују отворену нетрпељивост према једној друштвеној групи, и то без икакве задршке или наговештаја санкција, онда и појединци то схватају као позив да се укључе у кампању прогона. Намера Аљбина Куртија је да Србе натера да се иселе са Косова и Метохије, а кампања насиља и систематског обесправљивања ће несумњиво бити настављена уколико се одлучном реакцијом међународне заједнице режим у Приштини не заузда и не спречи у злочиначким намерама”, наводи се у саопштењу.

“Србија, у интересу хуманости али и стабилности и мира у региону, још једном позива све релевантне међународне чиниоце да обуздају Куртија и његов шовинистички поход против српског народа на Косову и Метохији”, додаје се у саопштењу.

Извор: Саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон