ДруштвоКултураЛокалнеНасловна

У суботу, 1.јуна, свечано отварање 26. Видовданске ликовне колоније у Грачаници

У току су последње припреме за 26. Видовданску ликовну колонију, која почиње првог јуна. Према досадашњим најавама и ове године учествоваће десет сликара.

„Веома смо поносни на ту ликовну колонију јер је она пионирска на простору Косова и Метохије, има континуитет и одржава се од 1997.године, с тим што није одржана 1999.године због ратних дешавања. Сваке године на овој колонији учествује по десет сликара из различитих крајева наше земље и региона, а од пре пар година доводимо и сликаре из иностранства, тако да је сада и међународног карактера“, истакао је, гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница Небојша Јевтић, уредник Галерије Дома културе у Грачаници.

Изложба радова са овогодишње ликовне колоније биће одржана, као и ранијих година, 25.јуна.

„Као и свих претходних година, учесници овогодишње ликовне колоније биће академски сликари, чиме се годинама трудимо да Видовданску ликовну колонију одржавамо на неки виши ниво. Надам се да ће и овогодишњи сазив уметника бити на нивоу ранијих година и да ће продукција, која буде остварена на овој колонији, бити задовољавајућа за све љубитеље уметности у Грачаници“, нагласио је Јевтић.

Свечано отварање ликовне колоније „Видовдан 2024.“ биће у суботу 1.јуна у 20 часова, када ће бити организована и изложба слика и графика сликара из Лепине Николе Илића Црног, прошлогодишњег добитника награде „Димитрије Поповић“, која се додељује најмлађем учеснику ликовне колоније.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон