ЛокалнеНасловна

У току интензивно чишћење снега и леда у улицама и испред јавних установа

Снег који је на територији општине Грачаница падао током викенда завејао је локалне улице и тротоаре. Општина Грачаница је тим поводом кренула са уклањањем снега и леда на улицама, тротоарима и прилазима свим јавним установама.

Екипе јавних служби и ванредних ситуација, заједно са екипама ЈКП „Екологија“ од јутрос интензивно раде на уклањању снега и леда на тротоарима, прилазима школа, вртићима и других установа, док се у улицама насипа со и ризла, како би се њима омогућило несметано кретање људи и возила.

Директор ЈКП „Екологија“ Дејан Димитријевић казао је да је током викенда пало од 10 до 15 цм снега, те да су одмах чишћене главне улице и саобраћајнице, а да се јутрос кренуло са уклањањем снега и леда у споредним улицама.

„Јутрос рано имали смо састанак, одмах смо изашли са екипама и уз помоћ механизације коју је обезбедила Општина почели са интензивним чишћењем локалних улица и прилаза у образовним и здравственим институцијама, као и другим јавним установама. Чистимо пешачке стазе у највећим насељима и тамо где је потребно снег и лед уклањамо ручно, тако да се надам да ће у току дана све бити чисто“, казао је Димитријевић.

Директор јавних служби и ванредних ситуација Владица Трајковић казао је да је Општина набавила довољне количине соли и ризле, те не очекује веће проблеме током зиме.

„Пратили смо ситуацију и реаговали на терену, тако да није било већих проблема. Са компанијом за одржавање путева током ноћи имали смо пар интервенција на локацијама, односно путу Преоце – Лепина и Преоце – Угљаре где су формирани сметови услед јаког ветра. Компанија са којом имамо уговор ангажовала је додатне камионе па смо посипали со и ризлу и на местима где су била паркирана возила и где механизација није могла да прође“, казао је Трајковић.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон