ДруштвоКосовоНасловна

Уручени пакетићи дар председника Вучића малишанима у Пасјану и К. Каменици

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Милош Терзић, током дводневне посете, уручио је поклоне и поздраве председника Србије Александра Вучића малишанима из више српских средина.

Пакетићи су намењени и за болницу и породилиште у Пасјану које је баш на данашњи дан, 14.јануара 2015.године управо отворио Александар Вучић, док је обављао функцију председника Владе Србије.

“Нама су ове акције посебно драге јер управо у српским срединама на Косову и Метохији имамо највиши природни прираштај. Уверен сам да ће се за наш здравствни систем и све сегменте друштвеног живота помоћ председника и Канцеларије за КиМ наставити. Овим људим овде, деци и њиховим родитељима хвала што воле своју отаџбину Србију и што чувају своје српско име и презиме на КиМ”, рекао је Терзић.

У овој акцији, поводом божићних и новогодишњих празника, подељено је и 170 пакетића деци предшколске установе “Пчелица Маја” у Косовској Каменици, која је у прошлој години, захваљујући средствима Владе Србије добила нови вртић у Кормињану.

Извор: РТВ Пулс

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон