КосовоНасловна

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић састао се са амбасадором Француске Пјером Кошаром

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић састао се данас са амбасадором Републике Француске у Републици Србији, Њ.Е. Пјером Кошаром, кога је упознао са недопустивим дискриминаторним и једностраним потезима које из дана у дан режим Аљбина Куртија спроводи над српским народом у покрајини, са јединим циљем етничког чишћења – наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

По Петковићевим речима, најновија одлука приштинског режима да од 1. фебруара укине платни промет са централном Србијом и динар као средство плаћања на КиМ, најозбиљније би до сада довела у питање физички опстанак Срба у нашој јужној покрајни.

Срби на Косову и Метохији су до данас били изложени разним видовима институционалног насиља од стране Приштине, али прекид новчаних токова са централном Србијом учинио би немогућим њихов живот на Косову и Метохији, довео би у питање функционисање наших болница, вртића, школа… Реч је о бруталном удару на дијалог и још једном поткопавању процеса фомирања ЗСО од стране Приштине, с обзиром на то да је финансијска подршка Србима предвиђена потписаним споразумима о надлежностима ЗСО, истакао је директор Канцеларије за КиМ.

Директор Петковић је упознао саговорника и са прикупљеним потписима за петиције за смену лажних и нелегитимних градоначелника и одборника у четири општине на северу Косова и Метохији, изразивши очекивања да ће лажни градоначелници и одборници поднети оставке у најскорије могуће време, с обзиром да су Срби још једном показали да их на тим местима не желе. Петковић је истакао да је прикупљено више потписа него што је потребно, односно више од 20 одсто од укупног броја уписаних бирача, што недвосмислено показује вољу српског народа.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић је закључио да Београд, упркос терору, насиљу и сталним кризама изазваним од стране Куртијевог режима, остаје посвећен дијалогу као једином путу ка одрживом миру и нормализацији односа – наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон