Косово

Вредна донација Епархије рашко-призренске КБЦ-у Косовска Митровица

Последња донација Епархије рашко- призренске КБЦ-у која садржи  550 комплета постељина, 150 јастука и 150 ћебади пуно значи за ову установу која се труди да  увек свим својим пацијентима пружи што бољу здравствену заштиту и лечење.  Иначе,  машине за прње и сушење веша су старе и већина њих није у функцију али према њиховим речима, уз помоћ Канцеларије за КиМ и Епархије и ова ј проблем ће убрзо бити решен.

Нове постељине, јастуци, ћебад које је Клиничко болнички центар Косовска Митровица добио од Епархије рашко-призренске вредна је донација која је од великог значаја за ову здравствену установу.

,,Нама је свака врста помоћи добродошла. Донација се састоји од 550 комплета постељина, 150 ћебади и 150 јастука.  Јако нам је битна свака помоћ посебно у постељини  јер се она често мења, пере, хаба а имамо одељења где се код неких пацијената више пута у току дана постељина промени”, рекла је Ивана Стоисављевић,  главна сестра КБЦ Косовска Митровица.

Стоисављевић се осврнула и на проблем старих машина за прање и сушење веша. Нагласила је да су машине старе, неке и преко 60 година. 

Како је навела, у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију и Епархијом у току је реализација пројекта набавке нових машина за прање и сушење.

Болници за дечје болести поседује шарене постељине како би малишанима бар мало улепшали боравак у болници.

Тако ће и ова донација, како је рекао начелник Болнице за дечје болести др Зоран Савић, поред многобројних које је Болница примила до сада, унети веселе боје и улепшатии у средину у којој бораве болесна деца и њихови родитељима.

Запослени у КБЦ Косовска Митровица труде са свим својим пацијентима пруже што бољу здравствену заштиту а то ће ратите и у будуће.

Извор: ТВ Мост; Фото: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон