Политика

Вучевић са Рајфенштулом: Спонзори да повуку предлог резолуције о Сребреници

Министар одбране Милош Вучевић рекао је, у разговору са изаслаником Министарства спољних послова Немачке за Југоисточну Европу, Турску, ОЕБС и Савет Европе Михаелом Рајфенштулом у Београду, да Србија  тражи да спонзори повуку предлог резолуције о Сребреници, о којој треба да се расправља у Генералној скупштини УН и тиме ,,допринесу помирењу у региону“.

Вучевић је указао на то да ће се подношењем резолуције о Сребреници продубити поделе унутар саме Босне и Херцеговине, с обзиром на то да не постоји консензус око овог ,,веома осетљивог питања“, саопштило је Министарство одбране. 

Он је подсетио да је Србија јавно осудила злочин у Сребреници.

Вучевић је истакао и да гласање за чланство Косова у Савету Европе представља опасан преседан и нарушавање суверенитета и територијалне целовитости Србије, као пуноправне чланице УН и Савета Европе, саопштило је Министарство одбране.

Саговорници су нагласили да су евроинтеграција региона и деескалација и стабилизација безбедносних прилика заједнички интерес.

Вучевић је констатовао да су билатерални односи две земље развијени и да их карактерише интензивна сарадња на бројним пољима.Србија, како је додао, посебно цени СНемачку као веома значајног економског партнера.

Рајфенштул  се сагласио са оценом да је сарадња две земље стабилна и пренео очекивање да ће се сарадња у будућности додатно унапредити. Он је, такође, нагласио да је Србија веома важан партнер Немачке на Западном Балкану.

Саговорници су оценили као успешну посету министра одбране Немачке Бориса Писторијуса Београду у фебруару. 

Извор: Т а н ј у г; фото: Министарство одбране

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон