Политика

Вучевић Фергусону: Извршити притисак на Приштину да се заустави терор над српским народом

Председник Владе Србије Милош Вучевић је, у разговору са амбасадором Велике Британије у Србији Едвардом Фергусоном, изразио забринутост због ситуације на Косову и подвукао да је неопходно извршити притисак на Приштину како би се наставио дијалог и зауставио терор који се врши над српским народом у јужној покрајини.

Вучевић је нагласио да циљ Србије очување мира и стабилности у региону, напоменувши да резолуција о Сребреници не доприноси сарадњи и изградњи добрих односа, наводи се у саопштењу Владе Србије.

Вучевић и Фергусон су разговарали и о свеобухватној билатералној сарадњи, као и о могућностима за њено јачање и истакао да се економска сарадња двеју земаља динамично развијала претходних неколико година.

Премијер је нагласио да постоји потенцијал за јачање партнерства у бројним областима, а посебно у енергетици и енергетској транзицији, као и инфраструктурним пројектима.

Вучевић је поручио да Меморандум о разумевању у области енеретике између Србије и Велике Британије треба да привуче инвеститоре из те земље да улажу у Србију, и нагласио да је ту сарадњу потребно конкретизовати.

Председник Владе је истакао да је један од приоритета Србије стратешко улагање и проналажење одрживих решења за постизање енергетске стабилности кроз зелену енергију, и том смислу, изразио уверење да постоје велики потенцијали за сарадњу са Великом Британијом.

Амбасадор Фергусон је поручио да је Британија посебно заинтересована за сарадњу у областима енергетике, односно обновљивих извора енергије, истакавши да Србија има одличне пројекте на којима у будућности могу заједно сарађивати.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон