Политика

Вучевић: Национални интерес Србије да сачувамо мир, али и Србе на КиМ

Министар одбране Србије Милош Вучевић истакао је гостујући на ТВ Пинк да у континуитету траје притисак на Србе на КиМ и додао да је Србији национални интерес да сачува мир, али и да сачува Србе на Косову и Метохији.

Вучевић је подсетио да Србија нема пуну контролу на тој територији и навео да међународна заједница окреће главу на страну “док се де факто дешава етничко чишћење Срба”.

“Пре неки дан је опет био напад у околини Штрпца. Албанац који је пуцао је ухапшен, али све то ствара атмосферу да Срби нису добродошли. Све ћемо учинити да сачувамо Србе на КиМ, нема признања КиМ, нема нове албанске државе”, казао је Вучевић.

Додаје да се са Србијом може причати о компромисном решењу.

“А ви да отимате имовину СПЦ и измишљате, нећете нас убедити да признамо КиМ. Све су они радили, а прву државу су добили 1913. године. Толико су историјски утемељени. Године настајања наших храмова показују ко је аутохтон народ. Немамо с ким да разговарамо пошто Курти забрањује лекове, плате, пензије, лекаре, школство, намирнице из Србије”, указао је.

Истиче да Србија има опцију да се дипломатски бори, да иде у сукобе и опцију да ћути.

“Мислим да је прва опција најбоља у овом тренутку. Сценарио који није добар је да идемо у сукоб, јер су тамо Нато трупе и окружени смо Нато државама. Нама је национални интерес да чувамо мир, али и да сачувамо Србе на Косову и Метохији”, казао је Вучевић.

Извор: Косово Онлајн, ТВ Пинк

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон