НасловнаСрбија

Вучевић: Одлука Јунајтед групе да не емитује политички маркетинг преседан

Председник Српске напредне странке (СНС) Милош Вучевић рекао је данас да је одлука Јунајтед медија групе да током предстојеће предизборне кампање у Србији не објављују политичко оглашавање преседан и саопштио да је заједно са потпредседницом Главног одбора Аном Брнабић поводом тога упутио писмо свим међународним представницима у Европи који су задужени за слободу медија.

„Што се тиче одлуке Јунајтед медија, да не погрешим формално-правни назив медијске куће, да не дозволе оглашавање у политичком маркетингу, свакако се ради о преседану. Да појасним, ради се о одбијању комерцијалних услова. Не о обавези да нешто бесплатно пуштају. То најбоље говори о нивоу демократичности. И ја сам у договору са нашом Аном, госпођом Брнабић, упутио писмо свим међународним представницима у Европи, који су задужени за слободу медија испред Српске напредне странке“, рекао је Вучевић новинарима у просторијама РИК-а, након предаје листе СНС-а.

Он је додао да у Србији често „душебрижници спочитавају какав је ниво слобода медија“.

„И са њима и без њих, грађани Србије знају истину. И не можете грађане слагати. То је једино тачно. Тако да свако ко мисли да може неким триковима или калкулантским потезима да превари, грађане, вара се. Грађани Србије све добро знају, знају шта се за шта залаже и ко и какву политику води и ко какву политику представља. И ту нема никаквих дилема“, закључио је Вучевић.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон