КосовоКултураЛокалнеНасловна

Дечији фестивал у Грачаници успешно протекао на радост свих малишана

Дечији фестивал под називом „СМИЛЕ ФЕСТ“ одржан је на платоу испред општине Грачаница уз наступе Удружења анимације „АВАНТУРА АНИМАТОРИ“, а у присуству великог броја малишана и њихових родитеља.

На трећем по реду фестивалу „СМИЛЕ ФЕСТ“ наступили су штулаши у костимима, кловнови, виле, а све у циљу да се створи весела и забавна атмосфера за најмлађе становнике општине Грачаница. Интерактивне анимације кроз музичко-спортске и драмске игре, као и плесне кореографије биле су осмишљене, не само да забаве малишане већ и да поспеше њихову креативност и машту.

„Овде има активности које наша деца нажалост нису у могућности да свакодневно доживе као друга деца, тако да се ми трудимо да током лета организујемо овакав један фестивал где ћемо наше малишане да орасположимо, да им пружимо један доживљај и наравно њихове родитеље. Посебно нам је драго што је сваке године одазив на овом фестивалу све већи и данас се велики број малишана дружи са нама, ја се надам да ћемо овакав тренд наставити и наредних година“, рекла је директорка Туристичке организације Грачаница Сандра Ђокић.

„Чињеница је да је недовољно активности за најмлађе, нека ово буде један индикатор колико је овако нешто пожељно. Ово је друга по реду активност Културно забавног лета, очекује нас још пуно занимљивог садржаја и овом приликом позивам све да нам се придруже“, рекао је Иван Николић директор невладине организације ЦСД.

Дечији фестивал „СМИЛЕ ФЕСТ“ и ове године био је посвећен првенствено деци, али и одраслима који су пожелели на тренутак да пробуде дете у себи и уживају многобројним актиностима које су организоване у склопу фестивала.

Фестивал „СМИЛЕ ФЕСТ“ организовала је Туристичка организација Грачанице поводом обележавања Међународног дана деце, а у оквиру програма „Дани Грачанице 2024. – Културно забавно лето 2024.“ које се спроводи у сарадњи са 12 невладиних организација уз подршку Општине Грачаница.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон