Политика

Вучић: Добар и конструктиван разговор са Јаном Боргом

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је имао добар и конструктиван разговор са Јаном Боргом, председавајућим Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС).

„Пожелео сам Малти много успеха у председавању ОЕБС-ом у години која остаје оптерећена нарастајућим проблемима у бројним областима“, написао је Вучић на инстаграм профилу “будућностсрбијеав“ после састанка са Боргом који је и министар сполјних и европских послова и трговине Малте.

Председник Србије је навео да је било речи и о сарадњи и доприносу који Србија може да пружи стабилизацији прилика у Европи, истакавши да Србија озбиљно и одговорно схвата и прати све изазове у окружењу и да зато доследно и снажно ради на очувању мира у региону, упркос бројним препрекама и потешкоћама.

„Говорећи о изборима у Србији, истакао сам да су били демократски и транспарентни, као и да са пажњом очекујемо Коначни извештај ОДИХР-а. Поновио сам да сам позвао Владу Србије да озбиљно сагледа све препоруке ОДИХР и ОЕБС за будуће изборе, истакавши да је досадашња сарадња са овом организацијом била изузетна и значајна за реформски пут Србије, на којем и даље озбиљно радимо“, нагласио је Вучић.

Он је напоменуо да је још једном нагласио значај ОЕБС-а у време превирања и великих изазова са којима се суочавају Европа и цео свет, као и да је неоходно да сви значајни политички актери удруже снаге како би се заједничким напорима очували основни принципи садржани у Хелсиншком завршном акту и Париској повељи.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон