Вести

Вучић: Држава је у бољем стању него што је икада била, улаже се свуда

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је изградња пута Студеница-Рудно коштала шест милиона евра, додајући да је држава то могла да уради, јер је данас у бољем стању него што је икада била и хоће да улаже и помогне сваком свом делу.

„Срећан сам што сам овде. Дали смо не мали новац за пут Студеница-Рудно. И срећан сам што смо то урадили, јер је било питање тренутка када ће неко да страда прелазећи мост. Око шест милиона евра је то коштало и нема за то никаквог економског оправдања. Не постоји тај који ће вам рећи да је то било паметно улагање. А ја мислим да је било паметно улагање зато што је улагање у вас који живите овде на Голији, Студеници, Рудном“, рекао је Вучић обраћајући се мештанима.

Он је најавио да ће се брзо наставити са улагањима и ка Никољачи, али је поручио мештанима и да се запитају зашто то није урађено 30,40, 50 година, и подвукао да је то урађено зато што је сада држава у бољем стању него што је икада била.

„Биће у још бољем, уколико будемо успели да избегнемо све тешкоће и све препреке које нам се на путу налазе, све оне који би да Србију на различите начине увлаче у немирне воде, само да сачувамо мир својим знањем, својом способношћу, својим радом, успећемо све то да изградимо и да решимо питање и водовода и канализације, да решимо она питања која су у многим најразвијенијимм земљама одавно решена, а за које смо мислили да су само лажи политичара пред изборе“, навео је Вучић.

Вучић је замолио мештане да верују својој држави и да је поштују, поручујући да држава хоће да улаже и да покаже да брине за људе.

Захвалио им је што су га дочекали на леп начин и поручио да верује у снагу и стабилност српске државе, и да се очува мир и стабилност, додајући да живимо у свету у коме се то не подразумева.

„Плашим се да ће ствари бити још лошије, још теже и видим да су се закачили за нас, од Веслија Кларка и америчког председника Бајдена, који прича о Балкану и ономе што се збивало 99. године. Моје је само да им кажем да ми никога не дирамо, да никога нећемо да дирамо, али да Србија неће икада више бити било чији плен као што је била 99. године“, поручио је Вучић.

Вучић је подвукао да је Србија данас озбиљна, одговорна, да жели мир, али никоме на свету неће дозволити да угрози слободу нашег народа и слободу наше отаџбине.

Вучић је у селу Рудну разговарао са мештанима, а један од њих Милован Јевремовић захвалио је на урађеном путу Студеница- Рудно и истако да пут значи мештанима, да остану у том крају.

Житељ села Биљићи је замолио Вучића да се уради пут до села, на шта је председник одговорио да ће, колико данас, надлежни отићи да сниме тај пут, да виде у каквом је стању.

Један мештанин га је замолио да се уради још један локалан пут, на шта је Вучић замолио надлежне да забележе.
Од фудбалског клуба „Минерал 2015“ добио је на поклон фудбалски дрес са својим презименом.

 Људи су нам највећа брига, срећан сам што смо путем спојили Студеницу и Рудно

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас након обиласка реконструисаног пута Студеница-Рудно да је срећан због тога што су ова два места спојена путем дугим 15,3 км.

„Срећан сам што више неће бити бојазни за децу који иду у школу и што данас имају прелеп пут. Показали смо да ова изградња нема везе са оним што политичари неретко раде, а то је да се нешто гради пред изборе ради додворавања“, рекао је он.

Вучић: Краљево ће добити дијагностички центар, имаће са свих страна аутопут

Танјуг

Навео је да у овом крају у десетак места живи само 1.200 становника, те да због тога нема великог економског оправдања за изградњу овог пута.

„Међутим, за нас је највеће оправдање брига о људима и поносан сам на то што смо ово могли за њих да урадимо и наставићемо и даље да радимо и градимо“, истакао је Вучић.

Краљево ће добити дијагностички центар, имаће са свих страна аутопут

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће радови на изградњи дијагностичког центра у Краљеву почети до краја ове године или у марту следеће.

„Јесмо обећали дијагностички центар и урадићемо га. Само што не можете у истом тренутку да имате новац за све. Али да, урадићемо га и да ли ћемо почети то ове године или у марту следеће године, направићемо. Не морају људи у Краљеву да брину“, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у месту Рудно на Голији, где је обишао реконструисани пут Студеница – Рудно.

Истакао је да ће Краљево исто тако добити и аутопут до Чачка.

вуциц,, студеница,, рудно,

Танјуг

„Као што већ пројектујемо брзу саобраћајницу Краљево – Рашка – Пазар. Као што ће до Краљева, Врњачке Бање и Трстеника и Крушевца да дође аутопут. Тако да где год да кренете из Краљева на коју год страну света имате аутопут. Као што имате и аеродром сад у Лађевцима и биће још линија одатле. Као што сад има поново и понека фабрика, а треба да видимо и за затворени базен у Краљеву“, навео је Вучић.

Нагласио је да има пуно пројеката и много важних ствари које ће бити урађене, за шта је потребно и много пара.

Најмање две западне службе радиле на спречавању ископавања литујума

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да не може да говори о томе које су тајне службе спречиле да Србија постане водећа земља у ископавању литијума, јер не жели да угрози позиције Србије.

Вучић је то рекао одговарајући на питање новинара Н1 зашто неће да каже које су то стране службе спречиле да Србија постане водећа земља у ископавању литијума.

„Не могу да вам говорим много других ствари, јер не желим да угрозим позицију Србије. Моја реч није необавезујућа, моја реч, осим што намеће обавезе, намеће и огромну одговорност и не желим да Србији наметнем терет додатног сукобљавања са онима који су од ње многоструко снажнији. Овако је довољно да ми знамо шта су радили“, рекао је Вучић и додао да су то радиле најмање две западне службе.

Према његовим речима, циљ је био да Србија закасни јер, како каже, да је на време почела могао је да се отвори рудник 2026. године.

„Имали бисмо страховиту предност у односу на све друге. Овако ми ту предност тог типа више немамо. Надам се само да нећемо изгубити сваку врсту предности коју бисмо могли да имамо у односу на друге у региону. Ја знам и много других ствари ко шта ради против Србије о чему никада не говорим. Са различитих страна света. Зато што би свака моја реч значила улазак у оно што желим да избегнем по сваку цену. Желим да сачувамо и стабилност и мир у земљи да се што мање препиремо и свађамо са било ким у свету. Не само са јачима“, рекао је Вучић.

Приметио и је, како је рекао, и језиву кампањи која је постојала у Босни и Херцеговини која је додатно организована уз подршку неких других служби око тобож припадника Војске Србије тамо све док им нису рекли да је то у складу са процедурама.

„Та два дана, то је била најпрљавија кампања против Србије. Буквално ширење мржње“, рекао је Вучић и приметио да Србију желе да представе као милитаристички настројену и која жели да осваја по региону.

„Не, не желимо. Једино желимо да оно што имамо у Србији, да то припада Србији. И сад је велика борба за нас, зато што би сви хтели нашу сировину. Можете да направите фабрику батерија, катода, па онда извезите. Не можете да извезете сировину. И зато ћемо бити под додатним ударима. То вам је као кад из Уганде узимају кафу, Уганда добије једну осмину укупних парија која је дала сву кафу…“, рекао је Вучић.

Извор: Танјуг

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон