НасловнаСрбија

Вучић: Јавне финансије стабилне, пет милијарди евра на државном рачуну; Србија је на историјском нивоу што се тиче запослености

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су јавне финансије Србије стабилне и навео да на рачуну тренутно има пет милијарди евра, као и да је удео јавног дуга у БДП-у код нас мањи него у многим европским земљама.

„Када сам 2014. године постао премијер учешће јавног дуга у БДП-у било је 79 одсто, а сада је 51 одсто“, рекао је Вучић приликом обиласка почетка радова на изградњи брзе саобраћајнице Слепчевић – Бадовинци.

Он је рекао да се размишља о покретању још различитих пројеката, а интересовао се и како теку радови и припреме за изградњу других брзих саобраћајница у Србији.

„Кренућемо да радимо пут ка Текеришу“, рекао је Вучић и истакао да ће овај путни правац много значити за свакодневни живот грађана из ових крајева.

Поручио је да се путни правац који данас обилази мора завршити на време.

Речено је да је завршено 90 одсто експропријације земљишта.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић потписао је 10.новембра уговор за изградњу брзе саобраћајнице Слепчевић – Бадовинци.

Ова саобраћајница, дужине 15,3 километра, наставак је брзе саобраћајнице од Шапца до Лознице која се гради и биће завршена до краја наредне године.

Том приликом је навео да ће се на овај начин брзим саобраћајницама повезати два гранична прелаза између Србије и Босне и Херцеговине – Шепак и Павловића мост и додао да ће БиХ и Република Српска бити још боље саобраћајно повезане са Србијом.

11:51 – Србија је на историјском нивоу што се тиче запослености

Вучић је нагласио да велики инфраструктурни пројекти доводе инвеститоре и да је то између осталог допринело историјском нивоу запослености у Србији. 

Он је на обележавању почетка радова на изградњи брзе саобраћајнице Слепчевић-Бадовинци, рекао да се нада да ћемо после и инфратруктурних и свих осталих моћи и даље да привлачимо инвеститоре.

„Што се тиче процена оно што је најсигурније и што прецизно говори о броју запослених више од анкета, иако су оне прецизно урађене то је број запослених у Националној служби за запошљавање. Када видите да нас да је готово 550.000 људи запослено него што је било пре 10,11 година а има нас мање, сваке године губимо око 35.000 становника само због негативног природног прираштаја, то показује колики је то успех“, рекао је председник одговарајући на питање новинара да прокоментарише пројекције ММФ о стопи незапослености од 9,1 одсто. 

Коментаришући наводе појединих медија да је издвајање 10.000 динара помоћи за сваког средњошколца у Србији „мимо Устава Србије“ Вучић је рекао да рачуна да ће Уставни суд да каже своје ако буде требало.

„Али шта год да урадите и покушате да помогнете народу, увек је нешто ‘неуставно’. Само не знам што се буне, ваљда им је најлакше мене да победе, и то раде сваки дан по цео дан говоре да сам убица и криминалац. Ваљда им је лакше са мном таквим него неким паметним“, рекао је председник. 

Извор: Т а н ј у г; Фото: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон