НасловнаСрбија

Вучић: Наменска индустрија ће потписати уговор вредан више стотина милиона евра

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће домаћа наменска индустрија у понедељак или уторак потписати уговор са једном пријатељском земљом који ће вредети више стотина милиона евра.

„Свима се свиђају наше пушке, посебно хаубице Нора. Ја сам донео одлуку као врховни командант и желим да упознам људе, да са стокова ни једно оружје, ни једно оруђе не може да иде ван Србије, али има позитивних вести. Наша наменска индустрија ће добити вероватно највећи уговор у понедељак или уторак са једном пријатељском земљом која није у тренутном ратном сукобу и која тражи 48 хаубица Нора“, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Нагласио је да ће следеће године бити уложено више стотина милиона евра у наменску индустрију да бисмо подигли своје капацитете. „Можемо у милијардама да зарађујемо за нашу наменску индустрију, али немамо људе, немамо капацитете, те машине се дуго чекају, морамо да кујемо брже, морамо да наливамо брже, да не објашњавам све“, напоменуо је он.

Вучић је рекао да би, поред предвиђеног повећања плата у јавном сектору и минималца од јануара, на основу садашњих анализа могло да дође и до додатног увећања тих примања од маја или јуна. „Да подсетим, 30. децембра пензионери добијају 20.000 динара, 1. децембра корисници социјалне помоћи добијају 10.000 динара и неговатељице такође. Од 1. јануара иду 10 одсто повећања плата у комплетном јавном сектору свуда, минималац иде на 47.154 динара“, рекао је Вучић.

Он је рекао да би држава можда већ сада могла да исплати додатно повећане плате. „Можда бисмо могли, али ми то не желимо да радимо зато што сматрамо да је сигурност и стабилност наших јавних финансија од пресудног значаја и зато што нису избори питање живота и смрти за нас, за нас је будућност Србије кључно питање“, рекао је председник.

Најавио је и да ће бити много промена у наредном периоду и да чланство у странци неће смети да буде основни критеријум. „Зато сам рекао да ће морати да буде много промена, не само у јавним предузећима где ћемо потпуно све да професионализујемо. Немам ништа против тога што је неко члан партије, али то не сме да буде основни критеријум. Мораћемо много тога код себе да мењамо“, рекао је Вучић.

Навео је да предизборну кампању каркатеришу две ствари – мржња према њему и његовој породици и улизништво, полтронство и потпуно послушништво према „тајкуну и криминалцу Драгану Шолаку“.

„Замислите ви какав су они принцип у нашу земљу увели. Да ви морате увек да будете против државних ресурса, какав је Телеком. Водите кампању све време против Телекома, против свега што припада држави Србије, против Поште Србије, зато што он има бизнисе у свим тим сферама“, рекао је Вучић. Навео је да представници свих политичких странака окупљене око „Србије против насиља“ морају да се јаве и стану у заштиту лика и дела Драгана Шолака.

„Уђе полиција у Шолакову фирму која је конкурент Пошти, ви једном видите да имате тобожњег синдикалца који се залаже за интересе те приватне фирме и који мора то јавно да каже, а не за државну фирму у којој ради, од које хлеб добија. А добија и од вас хлеб, од сваког другог грађанина у овој земљи“, рекао је Вучић.

Председник је рекао да није срећан због онога што се дешавало у Пошти, јер је међу онима који су протестовали било највише добрих и одговорних људи. „Највећи број њих 13 до 14 хиљада су добри и поштени људи. А онда имам проблем са директорм тог предузећа, јер се питам а шта си радио све време кад ниси чуо те људе. Зашто их ниси саслушао? Ако је председница владе то могла да реши за кратко време зашто то ниси решавао раније и више пажње посветио њиховим проблемима“, запитао је Вучић.

Када је реч о протесту пољопривредника рекао је да су неки њихови захтеви нереални, и да плаћају мининалну цену дизела, али да само треба да поднесу рачун у року од 14 дана да би могли да добију повраћај за део цене.

Вучић је најавио да ће сутра бити отворен нови стадион у Зајечару.

„Сутра у Зајечару отварамо нови стадион и долази (председник УЕФА) Александар Чеферин. Сутра је велика фешта у Зајечару, отварамо нашу Алијанс арену, а онда идемо у Лесковац, где би наши требало да победе Бугарску и да идемо на Европско првенство, ако буде све у реду“, рекао је Вучић.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон