Политика

Вучић: Верујем да чланством у ЕУ можемо да остваримо важне резултате

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да верује да чланством у ЕУ можемо да остваримо важне резултате.

Вучић је уочи самита лидера Западног Балкана и ЕУ који се у Котору одржава под слоганом „Један регион, заједничка визија“ рекао да тешким реформамам можемо да се проближимо тржишту ЕУ, које је значајно за Западни Балкан.

„Верујем да чланством у ЕУ можемо важне резултате да остваримо“, рекао је он и напоменуо да ту има „не лаких задатака“.

На питање „какав је смисао резолуције о Сребреници“, Вучић је рекао да нема никакву поруку и да је то „њихова ствар“.

Они доносе одлуку како ће да се поставе по тим питањима. Ми знамо каква је наша порука. Имају они неке друге овде који ће да говоре како и шта очекују. Ми то не радимо. Ја имам једно питање, на које нико нема одговор, а то је – какав је смисао тога дана, какв је смисао те резолуције. Кажу није наметање колективне кривице, него шта је, пошто је индивидуална кривица већ одређена пресудама. Не помиње се ниједно име у самој резолуцији. Свако нека доноси своју одлуку, а ми ћемо се понашати у складу са тим у будућности“, каже Вучић.

У Котору је данас почео самит лидера Западног Балкана и Европске уније под слоганом „Један регион, заједничка визија“, на којем ће се разматрати План раста за Западни Балкан. Председник Владе Црне Горе, Милојко Спајић, домаћин самита, дочекао је лидере региона Западног Балкана, који учествују на овом скупу.

На догађај су, осим лидера и министара из земаља региона, позвани и Савет за регионалну сарадњу, Европска банка за обнову и развој, Европска инвестициона банка, Светска банка, Транспортна заједница, Атлантски савез, Енергетска заједница, Фондација за отворено друштво, РеСПА, ГИЗ, високи представници Европске комисије и други.

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон