НасловнаСрбија

Запорожац: Косовска Митровица је место где посетиоци могу да осете сву топлину и дух КиМ

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Иван Запорожац поручио је посетиоцима Међународног сајма туризма у Београду, на штанду Канцеларије за КиМ приликом презентације туристичког поцентијала ове општине, да је Косовска Митровица једина урбана средина на териотирији КиМ у којој живе Срби.

,,То је место где посетиоци могу да осете сву топлину и дух КиМ”, рекао је Запорожац и истакао да, нажалост, потенцијали његовог града нису у потпуности искоришћени због тензија и притисака на северу КиМ и актуелних дешавања.

Међутим, како је рекао, Сајам туризма је добра прилика да се Косовска Митровица представи у правом светлу.

“Ја бих рекао да је ово прилика да Косовску Митровицу представимо на један прави начин, да покажемо да имамо много потенцијала, да имамо много манифестација и догађаја које би требало посетити у Косовској Митровици“, рекао је Запорожац. 

Он је истакао да, нажалост, због ових турбулентних времена и свих притисака које трпи српски народ на КиМ, нема могућности се покаже да је Косовска Митровица град потенцијала, град будућности, студената, једина урбана средина која је остала Србима који живе на територији Косова

Према његовим речима, град нуди богату туристичку понуду у виду културно-историских знаменитости, преко музичких манифестација до гостопримства српског народа.

“Наши главни адути су Џез и блуз фестивал, културно-историјски споменици, наш народ и наша душа – наше гостопримство“, истакао је Запорожац.

Захваљујући Канцеларији за Косово и Метохију и Влади Србије, према његовим речима, Срби са КиМ овом приликом имају могућност да „побегну од свакодневнице“ и представе своје градове у правом светлу.

Приметио је да су људи веома заинтересовани за штанд Канцеларије за Косову и Метохију, где ће данас  туристичку понуду представити и општине Зубин Поток, Ораховац и Штрпце.

Оценио је да је посета штанду Канцеларије за КиМ одлична и да је то од изузетног значаја за Србе који живе на КиМ како би приказали своје општине у правом светлу а самим тим и туристичке потенцијале свог завичаја.

“Оно што је јако битно, направили смо 3Д филм да посетиоци стварно могу виртуално да буду у Косовској Митровици, да се нађу на четири локације у граду и једноставно осете тај дух и лепоту“, напоменуо је Запорожац.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон