КосовоНасловна

Зимске чаролије за децу са КиМ на Тари

Канцеларија за Косово и Метохију, у сарадњи са Центром дечјих летовалишта Београд и општином Обреновац, током зимског распуста организовала је седмодневни боравак на Тари за 200 деце у две групе.

Деца са КиМ бораве у хотелу Митровац на Тари, а обезбеђене су им различите активности, као што су школа скијања, дружење са аниматорима, шетње.

Помоћница директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов каже да канцеларија континуирано ради на побољшању квалитета живота најмлађих.

“Деца су стигла, весела, дочекали смо их и надам се да ће овај диван амбијент који је тренутно на Митровцу на Тари увеличати читав њихов боравак, да ће све време имати снег и да ће ове зимске чаролије на Тари омогућити да на крају када буду кретали кући имати осмех на лицу што је циљ Канцеларије за КиМ“, рекла је за ТВ Мост Миладинов.

Деца нису крила одушевљење на лицима што ће провести распуст на једној од најлепших планина.

“Први пут сам на Тари, јако је лепо, санкамо се, грудвамо, сваке вечери имамо журку”.

“Има пуно деце у соби, имамо свашта да причамо, једва чекам да још долазим овде”, неки су од утисака.

Добродошлицу деци пожелели су и деректор Центра дечјих летовалишта Београд и градоначелник Обреновца.

“Угостили смо 100 клинаца захваљујући општини Обреновац из централног Косова, из Поморавља и заиста дирљиви тренуци у дружењу са њима. Заиста ми је пуно srcе када видим да КиМ има будућност зато што имамо заиста дивну децу и оно што нама јесте да бринемо о њима на најбољи могући начин”, каже Иван Јегоровић, директор Центра дечјих летовалишта Београд.

“Оно што ме радује јесте да ова деца која су тренутно на Тари су пуна енергије, елана и не бојим се за њихову будућност и будућност КиМ, наравно у склопу Србије. Оно што је јако битно јесте да ми морамо заједно са Канцеларијом за КиМ да бринемо о сваком човеку доле како би имали будућност на КиМ”, рекао је Милош Станојевић градоначелник Обреновца.

У протеклој години 2.200 деце са Косова били су учесници неких од кампова које је организовала Канцеларија за КиМ, а као истичу тај тренд наставиће и у новој 2024. години.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон