ВестиКосовоНасловна

На штанду Канцеларије за КиМ представљен и туристички потенцијал Општине Гњилане

Директор Канцеларије за Косово и Метохију присуствовао је представљању туристичке понуде Општине Гњилане  на Међународном сајму туризма у Београду.

Општина Гњилане представила је свој туристички потенцијал кроз презентацију 13 излагача из Гњилана, Новог Брда и Косовске Каменице.

Посетиоци су могли да виде народу ношњу, производе локалних произвођача, рукотворине домаће радиности и производе манастира Драганац – тамњан, иконе, сувенире, манастирски козји сир у маслиновом уљу и остале производе манастирске економије.

Под слоганом „Доживи Косово и Метохију- Доживи Косовско Поморавље“ у организацији Туристичке организације Гњилане, а у сарадњи са Општином Гњилане, као и осталим општинама Косовског Поморавља, и Канцеларијом за Косово и Метохију“ посетиоци штанда Канцеларије за Косово и Метохију имали су прилике да се увере да и те како има шта да се види и доживи  у овој косовској општини..

Током презентације наступили су чланови Аматерског позоришта Гњилане и Културно-уметничког друштва из Шилова, који су аутентичним играма и песмама овог краја дочарали посетиоцима дух косовске песме и игре.

Извор: ТВ Мост; Фото: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон