ДруштвоНасловна

Живић: Акције добровољног давалаштва крви- основна активност Црвеног крста

Црвени крст Грачанице организује бројне акције, а једна од најважнијих је добровољно давалаштво крви, коју организује више пута у току године, истакао је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, Света Живић, секретар Црвеног крста Грачаница.

„Прву акцију добровољног давалаштва крви, у оквиру које смо прикупили око 70 јединица крви, организовали смо првог фебруара у Средњошколском центру у Лапљем Селу. Другу акцију смо организовали почетком марта у Дому културе у Грачаници и тада смо прикупили око 40 јединица ове драгоцене течности. До краја године биће организовано још неколико оваквих акција, а све то с циљем да нашим болницама, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви, обезбедимо довољне количине крви за њихове потребе“, истакао је Живић.

Он је нагласио да су у Црвеном крсту у Грачаници у току припреме за недељу Црвеног крста и организовања летавања за децу.

„Као и претходних година, у недељи Црвеног крста, коју обележавамо од 8. до 15. маја, имаћамо целонедељни програм у оквиру кога посећујемо породилиште где мајкама и бебама уручујемо скромне поклоне. Поред тога, у овдашњим школама држимо предавања о нашој организацији и организујемо квиз знања, а ове године нашим редовним даваоцима крви припремили смо захвалнице и признања“, казао је Живић.

У организацији Црвеног крста дванаесторо деце социјално угрожених породица из Грачанице и околине и овог лета отићиће на море.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон