КосовоНасловна

Петковић: Узурпација земљишта од стране Куртијевих окупационих гаулајтера још један покушај да се изазове нова криза на северу КиМ

Као што смо и упозоравали комплетну међународну заједницу, окупациони гаулајтер Аљбина Куртија из северне Косовске Митровице данас је учинио нови корак ка потпуној милитаризацији и окупацији севера Косова и Метохије са његовим параполицијским снагама, наставивши отимачину земљишта у овој већински српској општини – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

Окупациони органи у општини Северна Митровица данас су, наиме, без најаве, јавне расправе или било какве консултације с грађанима доделили велику парцелу општинске земље на којој се налази ЈКП „Стандард“, ЈКП „Водовод“ и Привремени орган Косовске Митровице за намене такозваном МУП-у Косова, како би још више отежали букагије наметнуте српском народу северно од Ибра и у српским срединама направили ново полицијско утврђење.

Узурпација ове земље од стране Куртијевих окупационих гаулајтера јесте још један покушај да се изазове нова криза на северу Косова и Метохије, и тако избегну обавезе Приштине по питању оснивања Заједнице српских општина, али и спречи процес разрешења нелегалних градоначелника који су покренули Срби са севера ове општине.

О овој противправној и новој ескалаторној одлуци Аљбина Куртија обавестио сам све међународне званичнике и очекујем од њих ургентну рекацију да зауаставе дивљање овог Куртијевог гаулајтера.

У овим комуналним предузећима је запослено више од 300 људи и толико породица се издржава од тог посла, док је број запослених у Привременом органу значајно већи. У непосредној близини ових објеката налазе се и Хала Спортова, железничка и аутобуска станица, на том простору је започета градња школе за ромску децу која је заустављена од стране овог окупационог градоначелника, ту су и стамбене зграде, студенстки домови и никакве ни потребе ни намене не може бити да се ту усељавају припадници Куртијеве полиције која је позната само по наношењу зла српском народу.

Данас је постало додатно јасно да Аљбин Курти не намерава да учини ишта како би међунационална напетост на Косову и Метохији спласнула, већ жели додатну ескалацију прилика на северу Косова и Метохије. Јасно је да Курти жели да српске општине на северу КиМ трајно држи под окупацијом због чега и опструише поступак за смену својих гаулајтера и користи сваку прилику да донесе антисрпске и противпарвен одлуке на штету нашег народа. 

У историји ниједна окупација није била трајна и окупатори су кад-тад били принуђени на повлачење пред вољом народа, а воља српског народа је да у општинама у којима живи управља својом судбином и располаже својом имовином – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон