Главна / Вести / Косово и Метохија / Костић: Заједница српских општина је круна бриселског споразума

Костић: Заједница српских општина је круна бриселског споразума

Начелник Косовског Управног округа Владета Костић, изјавио је за Радио Грачаницу да су Срби јужно од Ибра потпуно спремни за предстојеће косовске изборе, заказане за 3. новембар, и јединствени у намери да се сачини заједничка листа. Такав став, пренет је, како је истакао и председнику Републике на јучерашњем састанку.

„ На састанку са председником Републике Томиславом Николићем постигнуто је јединство и договор да се направи заједничка листа која ће бити отворена за све оне људе који су чистих политичких биографија, који су угледни, који имају највише поверења, тако да након ових избора по први пут добијемо једну политичку елиту, која ће представљати нас Србе који живимо на Косову и Метохији, а који ће истовремено бити призната и од стране међународне заједнице. Та иста политичка елита са оваквим особинама биће задужена и за формирање Заједнице српских општина, која је по мом мишљењу круна бриселског споразума који смо ми прихватили“, рекао је Костић.

Начелник Косовског округа је изразо наду да ће одлуку сличну Србима испод Ибра, донети и представници нашег народа на северу покрајине, који, како је рекао, требају да препознају  државне и националне интересе. „На такав начин и ми Срби јужно од реке Ибар бићемо јачи у политичком и сваком другом смислу“ истакао је Костић.

Check Also

Вучић са Столтенбергом у Бриселу: НАТО је посвећен КФОР-у и његовој мисији

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтеберг поручио је да је Северноатлантска алијанса посвећена мисији КФОР, која …