Политика

Нова седница СБ УН о Нато бомбардовању 1999. заказана за сутра

Мисија Русије при УН поново је тражила седницу Савета безбедности поводом 25. година од агресије Натоа против Југославије и издејствовала да она буде заказана за сутра, рекао је заменик руског амбасадора Дмитриј Пољански, преносе Новости.

,,Поново смо тражили одржавање седнице СБ УН на тему агресије Нато против Југославије. И након дана жестоког противљења од стране наших опонената издејствовали смо да Јапан, председавајућа земља, ипак закаже седницу 28. марта у 15 сати по америчком времену“, рекао је Пољански.

Претходно је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова саопштила да је Русија огорчена због непрофесионалног понашања француске делегације која је, уз подршку других западних делегација, 25. марта спречила одржавање седнице СБ УН о агресији Натоа на Југославију.

Истовремено је поручила да руска страна намерава да инсистира на томе да се седница СБ УН о Нато агресији на Југославију одржи „на овај или онај начин, јер то није само један у низу догађаја у историји, него прекретница у формирању тренутне ситуације на Балкану“.

Извор: Т а н ј у г; фото: ЕПА / ЕФЕ

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон