КосовоНасловна

Сузана Трајковић: Слађан је нервозан пред сутрашње суђење, не знамо шта да очекујемо

Супруга Слађана Трајковића ухапшеног на Косову и Метохији, Сузана, рекла је да је њен супруг нервозан пред ново суђење које треба да буде одржано сутра.

Она је навела да је то треће суђење Трајковићу за годину дана.

„Надамо се само да ће да раде по закону и по правди. Слађанов бранилац већ 14 месеци није добио целокупне изјаве свих сведока. Само се надамо да ће овај судија који ће сутра да почне суђење да ради како треба“, рекла је Трајковић.

Додала је да се њен супруг осећа мало боље него пре месец дана, али да је видно смршао.

„Мало је боље у односу на пре месец дана, ране су му се повукле. Видно је смршао, ноге га боле на промену времена. Нервозан је јако због сутрашњег суђења. Не знам шта ни ми ни он да очекујемо“, рекла је Трајковић. 

Основни суд у Приштини продужио је прошле недеље притвор за још два месеца Слађану Трајковићу, оптуженом за наводни ратни злочин, а истовремено је за 25. јануар заказано суђење и нови претрес пред новим већем.

Слађан Трајковић ухапшен је 15. децембра 2022. године у Косовској Митровици и од тада се налази у притвору.

Био је припадник косовске полиције, а службу је напустио када су сви Срби са севера напустили приштинске институције 5. новембра. 

Пре пријема у косовску полицију, прошао је све безбедносне провере, како приштинских, тако и међународних институција. 

Специјално тужилаштво у Приштини је против Трајковића у јулу подигло оптужницу за ратни злочин против цивилног становништва у селу Резак у општини Вучитрн у периоду 1998-1999. године.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон