КосовоНасловна

Адвокат Дејан Васић: Од момента хапшења Трајковића, предузете бројне незаконите радње

Слађану Трајковићу, који је ухапшен у децембру 2022.године у Косовској Митровици, а коме је прошле недеље продужен притвор за још два месеца, настављено је суђење пред новим већем Основног суда у Приштини.

„У својој уводној речи, ја сам данас суду поново скренуо пажњу да је цео овај поступак уствари био спороведен незаконито. Скренуо сам пажњу да је од момента Слађановог хапшења па касније кроз истрагу апсолутно све радње које су биле предузете биле незаконите. Ми смо на то указивали заједно са колегеницом Јеленом Кривокапић. Најјачи утисак данашњег предмета био је сам оптужени Слађан Трајковић и његово снажно, мушко и емотивно излагање, где је објаснио и свој животни пут и своје успехе у склопу своје заједнице и друштва и ту тежину неправде коју је пред судским већем исказао на један веома сугестиван начин.“ – истакао је његов адвокат Дејан Васић.

„С обзиром да је апелациони суд одбио приговор који је одбрана уложила на доказе, ми ћемо поднети врховном суду захтев за заштиту законитости. Ту очекујемо да се на том нивоу реши ово питање, које данас није решено.“ – изјавила је адвокат  Јелена Кривокапић.

Специјално тужилаштво у Приштини против Трајковића је подигло оптужницу у јулу за наводни ратни злочин против цивилног становништва.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон