КултураЛокалнеНасловна

Ансамбл ,,Венац“ позива све заинтересоване да се прикључе Омладинском ансамблу

Ансамбл народних игара и песама Косова и Метохије „Венац“ Приштина, са привременим седиштем у Грачаници, врши упис нових чланова и позива све заинтересоване од 16 до 25 година да се пријаве и придруже Омладинском ансамблу.

Ансамбл „Венац“ се својим Омладинским ансамблом разликује од свих осталих професионалних уметничких ансамбала. Приликом формирања школа фолклора за едукацију деце на пољу народне игре, песме и музике „Венац“ је формирао и једну групу за талентовану омладину старију од 15 година са циљем што бржег формирања играча за попуну професионалног ансамбла.

Неформалним образовањем под својом контролом „Венац“ гради нове будуће уметнике што се доказује првим професионалним играчима (од 2018), који су на овај начин селектовани за ансамбл. Поред тога Омладински ансамбл делује и самостално наступајући као независтан аматерски ансамбл под покровитељством „Венца“, а изводећи на сцени делове „Венчевог“ програма. Омладински ансамбл ради у Грачаници под директном контролом уметничког руководства „Венца“.

Упис нових чланова ће се вршити до 13. фебруара 2024. године у просторијама Ансамбла „Венац“ у Грачаници, радним данима од 08:00 – 16:00 сати, саопштено је из Ансамбла ,,Венац“.

Све додатне информације о упису можете добити и телефонским путем и то на следећим бројевима телефона: 064/45 13 578 или 049/368 631. 

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон