ВестиКосовоНасловна

Поплављена Музичка школа „Стеван Мокрањац“ у Лапљем Селу

Огромне количине падавина које су претходне ноћи задесиле Грачаницу и околна села изазвале су невоље, како у домаћинствима, тако и појединим институцијама на овом простору. Музичка школа у Лапљем селу читаво јутро је била окружена водом, па је настава у овој школи обустављена.

– Јутрос смо морали да обуставимо наставу због те новонастале ситуације, зато што је део око школе био блокиран водом. Део око школске зграде, као и путем до зграде био је поплављен водом. Није први пут да се овако нешто дешава, с обзиром да су падавине у последње време велике, ради се о великим количинама воде, тако да тај одвод који функционише око зграде не може да прими сву ту воду и онда се деси да се вода излије и направи проблем – рекао је РТВ Грачаница директор Музичке школе „Стеван Мокрањац“ Андрија Јовић.

Проблем су имали и станари зграда у Лапљем Селу, где је због велике количине придошле воде, као и отпада, река почела да се излива око зграда па су екипе јавних служби реаговале на свим критичним местима.

– Имали смо неколико критичних тачака у Лапљем Селу које смо брзом реакцијом, помоћу механизације санирали. Тај проблем у Лапљем Селу дотира пар година јер су све кишне воде из правца Чаглавице, Ајвалије усмерене у том делу насеља и дешава се да када вода дође до ниског растиња и смећа, да се зачепе цеви и да се вода излива лево и  десно и поплаве поједина дворишта. Станари, такође несавесно бацају смеће у канал што доводи до запушења – рекао је директор Одељења јавних служби Општине Грачаница Владица Трајковић.

Киша која је падала током читаве ноћи поплавила је и усеве на територији Општине Грачаница а становници стрепе од нових падавина које се према прогнозама метеоролога очекују и током наредних  дана.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон